Yvette's blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Scout voor Pride Photo Award (english below)

 

Als fotoscout voor de Pride Photo Award ben ik voortdurend op zoek naar interessante beelden en fotoseries met LHBT (lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender) inhoud.

Dus mocht iemand tips en/of suggesties hebben zou je mij die dan willen mailen? Liefst met linkjes en URL en geen beelden, want dat verstopt mijn mailbox nogal. Bij voorbaat mijn dank en hopelijk tot ziens bij de Pride Photo Award.

 ---------

As a photo scout for the Pride Photo Award I’m permanently searching for interesting images and photo series with LGBT (lesbian, gay, bisexual and transgender) content.

So if you have any tips or suggestions, they are very welcome so please mail them to me, preferably with addresses and URL and not with the actual images, they will fill up my mailbox to much. Thanks in advance and I hope to see you at the Pride Photo Award.

 

    

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Gisteren is het Jaarboek 2012 van de Fotovakschool gepresenteerd. Dit is een boek met het werk van de in 2012 afgestudeerde HBO studenten. Er staat veel sterk werk in. Ik zelf vind het niveau dit jaar echt omhoog gegaan, zowel op de expositie's (gisteren is die van degene die nu zijn afgestuideerd geopend en ook daar was het niveau van sommigen erg hoog).

Uiteraard staat ook mijn werk in het boek dat is in te zien (door op het boek te klikken) en tevens te koop is via blurb.

Omdat de 'V' van mijn achternaam mij weer eens ergens achteraan heeft gezet, is het wel even bladeren. Alternatief is op het geruite vakje midden onder de preview klikken om zo in één keer naar pagina 180 te kunnen scrollen en door daarop te klikken kom je direct bij mijn werk (pagina's 180-181 en 182-183 zijn van mij).

Hier de link naar het boek:

http://nl.blurb.com/bookstore/detail/3353896

-------------------------------

Van 28 juli tot 18 augustus wordt mijn werk geëxposeerd in Drukkerij de Jong in het kader van Moving Pink!

Dit is een thema-tentoonstelling rondom de Gay-week: http://www.w1f.nl/nl/moving-pink.html

De zes beelden van Verwond Leven zullen er hangen, maar ook vier beelden uit de Craving Tissue serie!

Om de fotografen (deels) te compenseren voor de print- en plakkosten en anderszins uit de kosten te komen, wordt er om crowdsponsering gevraagd. Daartoe is onder andere een video gemaakt. deze is te zien via onderstaande link:

http://youtu.be/cmlkNZgRF6g

Uit Craving Tissue

-------------------------------

Twee weken geleden heb ik foto's gemaakt voor de website van een vriendin. Niet helemnaal mijn genre en 'ding', maar wel leuk om weer eens de canmera beet te hebben en plaatjes te schieten.

Zij is een bedrijf in life coaching aan het starten, dus voor wie daar behoefte aan heeft of voor wie meer plaatjes wil zien:

http://www.everyoneweb.com/nadiamalef/

---------------------------

Naar aanleiding van het nog eens zorgvuldig herbekijken en bestuderen van het werk van Sebastiao Salgado, heb ik

vanmorgen zwart/wit simulaties gemaakt van de Tri-X film en van de T-max3200 film.

Hieronder voorbeelden van de reslutaten. Ze zijn beide aanklikbaar voor een groter voorbeeld, waarop de korrel beter te zien is.

Helaas kan ik ze niet in vol formaat uploaden voor de echte freaks, maar toch...

 

        

-------------------------

Bij het doorkijken van oud fotowerk, kwam ik een klein geprint serietje tegen van mijn lieve kat Bébert (die helaas niet meer bij mij woont). Ter vermaak en vertedering laat ik er hier een paar van zien.

 

Enjoy en voor iedereen (waar ook ter wereld) een splendid 2012 vol liefde en genot...

 

---------------------------------------

Onlangs zat ik met mijn vriendin mijn oude foto's door te kijken. Daarbij kwam ik ook de eerste foto's tegen die ik, rond mijn twintigste, maakte in mijn leven. Ik had destijds mijn vaders camera geleend om tijdens de vakantie wat plaatjes te maken. Dat heb ik uiteindelijk nauwelijks gedaan, maar ik heb wel thuis een paar beelden gemaakt om eens te kijken hoe zo'n camera nou werkt.

De dag na het doornemen van de foto's drong ineens tot me door dat deze foto's eigenlijk al heel verwant zijn aan wat ik op dit moment aan het maken ben, het zouden bijna test shots ervan kunnen zijn. Daarom heb ik één van de afdrukken gescand om hier te tonen...

 

 

--------------------------------

 

 

--------------------------------------

Ik vermoed dat ik aan vakantie toe ben en gelukkig komt die er ook. De afgelopen weken had ik geregeld het gevoel in een matige horrorfilm te figureren in plaats van in mijn afstudeerproject. Ik voelde me vaak als op onderstaande foto, ongehoord en machteloos, gruizig en donker, gelukkig komt er binnenkort wat zon en rust en daarmee vind ik vast ook mijn stem weer terug...

----------------------------------

Vol enthousiasme werk ik sinds een paar weken aan mijn afstudeerproject, waar ik zelf veel in zal figureren. Afgelopen weekend heb ik onder andere de onderstaande foto gemaakt . Zo als hier getoond zal het eindresultaat er zeker niet uit gaan zien, maar het beeld haalt waarschijnlijk wel het boek dat ik ga maken en dat vanaf december te koop is....

 

 

-----------------------------------------------------------

 

Afgelopen weekend heb ik met een paar experimenten een eerste onderzoek gedaan voor mijn jongste idee. Waarschijnlijk gaat het nog een flinke tijd duren voor hier echt een serie uitkomt, maar ik geef hier een wel vast een resultaat van de eerste aanzet. De serie zal gaan over spoken, nachtmerries, angsten, wanen (hoewel, wat is realiteit?) en hallucinaties. Het hier alvast getoonde werk zegt uiteraard niets over de uiteindelijke serie, het is nog slechts een zoeken naar de vorm...

Ondertussen kon ik eerst wel eens een heel andere serie gaan maken, misschien wel iets over geluk en vreugde, werken met veel licht en een hoop luchtigheid....

 

-----------------------------------------------------

Gisteren was ik bij VROAAM op de carrièredag voor creatieven. Ik heb daar mijn portfolio aan twee professionals laten zien en deze waren enthousiast  over mijn werk. Vooral mijn persoonlijker werk sprak ze erg aan. Daarom wil ik er hier nu een foto uitlichten waar ik positieve feedback op kreeg en de achtergrond van het beeld uitleggen.

 

Op de foto zie je een dubbel zelfportret.  In beide gevallen ben ik naakt. Deze naaktheid is niet primair seksueel geladen, ze is eerder kwetsbaar en onthullend, ze toont de naakte waarheid.

De pose aan de linkerkant komt van een tekening van Rodin. Ze verbeeld Minerva die onder andere godin van het verstand is. De pose rechts is ontleend aan een beeld van Camille Claudel. Hier zien we een smekende vrouw die zich nederig en verlangend uitstrekt in een poging zich vast te klampen en gezien te worden, maar de ander probeert zich af te wenden en houdt beschermend een arm voor haar gezicht. Bovendien begint ze ook enigszins te vervagen.

Voor wie het verhaal van de relatie tussen Rodin en Claudel kent, zal het idee duidelijk zijn. De koppeling aan twee beelden van mezelf geeft er echter de lading van een innerlijke strijd aan en niet één tussen twee concurrenten/geliefden.

Het gaat hier om een deel van mezelf dat gezien wil worden en aandacht vraagt, maar waar mijn verstand zich voor afwend en wel zover dat ze zelfs vervaagd en uit het zicht dreigt te raken. Het gevoel heeft hier body en contour, terwijl de ratio ijl en vluchtig lijkt...

--------------------------------------------------------------

Ach, een aardigheidje als update.

Misschien flauw, zeker cliché, maar toch ook wel mooi en het is tenslotte lente...

 

 

--------------------------------------------------

Een eerste blog en dus de vraag: waar gaat deze over en waarom bloggen?

Ik heb vooral besloten te gaan bloggen om mijn website levendig te houden. Om niet in de oppervlakkige waan van de dag en slechts voor intimi interessante details te vervallen, zal mijn blog vooral over fotografie en beeldbewerking gaan.

Toch zal ik er zeker ook informatie in verwerken over dingen waar ik mee bezig ben, over tentoonstellingen en bijeenkomsten die ik bezoek, de films die ik zie, fotografen die ik ontdek en zaken die me opvallen. Dit alles doorspekt met mijn, soms ongezouten, mening.

Komende maandag ga ik naar de ‘Donkere kamer’ bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger . Grote kans dus dat daar  een volgende blog over verschijnt.

Verder ben ik bezig aan een project over elementaire pijn. Pijn die zo groot lijkt dat hij zich in alle elementen uit.

 

Tot slot nog even een aanrader. Ik was onlangs in het GEM en Fotomuseum in Den Haag voor de tentoonstelling van Julian Schnabel. Nou is dat op zich al een aanrader (zeker omdat daar ook de tentoonstelling die bij de Zilveren Camera hoort hangt). Zijn grootformaat polaroids zijn bijzonder en intrigerend, maar de tentoonstelling van Cecely Brown in het naastgelegen GEM, raakte me pas echt en wel recht in het hart….

Craving Tissue / uitleg

Verwond Leven reflecties van gevoel

Urban Edges / uitleg

Elementaire pijn

Blog

Over Yvette

yvette@yvetteverwer.nl

Home